След по-малко от 200 дни, точно един век след последното провеждане

...
След по-малко от 200 дни, точно един век след последното провеждане
Коментари Харесай

Politico: Политиката заплашва да провали Олимпийските игри в Париж

След по-малко от 200 дни, точно един век след последното осъществяване на Олимпийските игри във Франция, Париж ще одобри милиони гости за 33-тото издание на Летните олимпийски игри. Пред уредниците на Олимпиадата се обрисуват единствено няколко (е, повече от няколко) политически казуса: войната сред Русия и Украйна, спорът сред Израел и " Хамас ", разногласието за публичния превоз, тероризмът, бездомниците, разярените продавачи на книги по Сена. Дори сърф вълната в Таити към този момент заплашва да засенчи огромното празненство на Града на светлината, написа

С кипящата вътрешна и интернационална политика възможностите на френския президент Еманюел Макрон да се наслаждения на нирвана без политика това лято наподобяват дребни. Или даже не съществуват.

" Всички олимпийски издания от основаването на Игрите през 1896 година насам са били политически и геополитически ", споделя Лукас Обен, експерт по спортна геополитика и шеф на проучванията в Института за интернационалните и стратегически връзки. " Нивото на внимание през днешния ден е доста високо... това е евентуално най-напрегнатият миг, който сме виждали след края на Студената война. Така че ще станем очевидци на едно мощно политизирано издание ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР